Raahen tapaus on puhuttanut laajasti Suomalaisia

Raahen tapaus tarkoittaa terästehtaan vuorojärjestelyjä ja niistä mahdollisesti aiheutuneita itsemurhatapauksia. Uskoisin että kyseessä on osasyy ja mahdollisesti yksi puro isossa virrassa jonka, vuoksi työntekijät ovat ajautuneet näihin loppullisiin päätöksiin.
Asia on surullinen mutta samalla opettavainen. Tästä pitää oppia ja uskaltaa myös puhua. Muutoin Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on papereilla olevaa silppua. Hyvinvointia ei ole vain kotona, sitä on 24/7  ihmisen elämässä mukaan lukien työt tai työttömyys.

En tarkoita nyt sitä että, meillä tapahtuu näin. Tarkoitan tällä sitä että työnantajan pitäisi ottaa huomioon myös muukin kuin raha. Inhimilliset arvot ovat käsite joka unohtuu kvartaalitaloudessa helposti. Tarkoitan tällä sitä että, pitääkö ihmisen elämälle määrätä hinta jotta, työnantajat huomioisivat asian. Sillä rahastahan kaikki loppujen lopuksi johtuu.

Jutusta näette vuoromallien nimiä. En osaa sanoa onko esimerkiksi mainittu nelivuorojärjestelmä sama kuin mistä me nyt neuvottelemme. Kolmivuortyössä jossa on neljävuoroa ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja montaa joilla, voitaisiin ajatella sen pyörivän. Pyörivän edes rahtusen inhimillisesti.
Tuon tätä viestiä edelleen esille työaikaneuvotteluissa. Tiedän että nyt neuvottelussa oleva malli on raskas. Se vaikeutuu edelleen kun tilaukset normalisoituvat ja lomautukset ovat takanapäin. Tästä syystä olen aina sanonut että nyt tehtävä vuoromalli tulisi olla vain väliaikainen ratkaisu. Näin siksi että, arki tulee iskemään kovaa vasten kasvoja jokaisella työntekijällä kun, tilauskirjat täyttyvät.

T. pääluottamusmies

 

Tässä Iltalehden juttu aiheesta.

 

Lehti:

Raahen terästehtaan vuorojärjestelmä kevennetään Torstai 12.11.2009 klo 18.37

Tehtaan raskas työtahti nousi otsikoihin, kun kolme työntekijää teki itsemurhan kuukauden sisällä.

Raahen terästehtaan työvuorojärjestelmä muuttuu vuodenvaihteessa. (JAAKKO MYLLY)

Rautaruukin Raahen terästehtaan nauhavalssaamolle tulee vuodenvaihteessa kevyempi kolmivuorojärjestelmä, kertoo Kaleva.

Tehtaan paljon kohua herättänyt viisivuorojärjestelmä korvataan kolmivuorojärjestelmällä, jossa tuotannon ja työntekijöiden tarpeet kohtaavat paremmin kuin aiemmin.

- Suurin helpotus edelliseen viisivuoroon on työaika. Tämä on nyt jatkuva kolmivuoro, jossa vuosityöaika on sama kuin oli viisivuorossa. Siihen voi olla tyytyväinen, työntekijöiden pääluottamusmies Mika Vuoti sanoo Kalevassa.

Työvuorojärjestelyjen piirissä on noin 200 valssaamon työntekijää.

Useampia itsemurhia

Rautaruukin terästehdas nousi otsikoihin lokakuun lopussa, kun tehtaan työntekijöiden keskuudessa tapahtui kuukauden sisällä peräti kolme itsemurhaa. Juhannuksen jälkeen tapauksia on ollut yhteensä neljä.

Lokakuussa Ruukki Metals ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut 175 hengen vähentämiseksi. Raahen terästehtaan levytuotannossa on mahdollisesti tiedossa lomautuksia.

Iltalehti haastatteli lokakuussa tehtaan työntekijöitä, jotka kertoivat työilmapiirin muuttuneen ankeaksi viimeisen puolen vuoden aikana.

- Työntekijöistä on tullut väsyneitä. Millekään ei juurikaan enää naureta. Ennen oli mukavaa lähteä töihin, nyt on pakotettava itsensä lähtemään kotoa, nosturinkuljettaja Pirjo Piispanen kertoi.

Piispasen mukaan tehtaan ongelmat johtuivat pitkälti uudesta epäsäännöllisestä nelivuorojärjestelmästä, jonka työnantaja otti työntekijöiden vastustuksesta huolimatta käyttöön helmikuussa.

- Työnantajalla oli tavoitteena säästöt, mutta todellisuudessa uudesta vuorojärjestelmästä on aiheutunut viimeisen puolen vuoden aikana 20 miljoonan euron lisäkustannukset, hän sanoi.

Nyt tiedossa on helpotuksia tehtaan työntekijöille.

Tehtaanjohtaja Kari Ojala kertoo Kalevassa, että uusi työvuorojärjestelmä on tehty yhdessä työnantajan ja työntekijöiden kesken ja se parantaa työssäjaksamisen edellytyksiä.

TIIA RANTALAINEN

tiia.rantalainen@iltalehti.fi

| alkuun | etusivu |