Ohjeita ansiosidonnaisen päivärahan hakemista varten, päivitetty 16.5.2016

Tällä hetkellä ei ole ilmoitettuja lomautuksia. Alla olevat ohjeet koskivat kevään tilannetta eivätkä näin ollen ole enää voimassa. 

T. plm Jouni Neste


Koivuvaneritehdas

Muista ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon

Nyt seuraava ilmoitettu lomautuspäivä on 6.5 perjantai, sekä muuta lomautuspäivät ovat, 13.5, 27.5, 3.6, 10.6 ja 17.6.2016 sekä viikko 20 eli ajalla 16.5 - 22.5.2016. TE-toimistoon voit ilmoittaa nämä ilmoitetut lomautukset kaikki kerralla. Sinun tulee ilmoittautua viimeistään 6.5.2016, mutta mieluummin ennen sitä. Mikäli, et ilmoittaudu ei sinulla ole oikeutta ansiosidonnaiseen päivärahaan.

Huomioitavaa.

Koska kyseessä on myös vajaaviikkolomautukset, tulee ansiosidonnaista päivärahaa hakea palkkakausittain 4 viikon välein. Tämä tarkoittaa että hakujaksoissa on aina kaksi tiliväliä haettavana. Taulukosta selviää hakujaksot jotka on numeroitu ja päivät mitkä hakemukseen tulee merkata. Muistakaa että taulukko on vain esimerkki, muista täyttää oma toteutunut tilanteesi hakemukseen oikein.

Ensimmäinen hakujakso alkaa siis 2.5.2016 ja päättyy 29.5.2016. Jaksoon osuu kaiken kaikkiaan 9 nyt ilmoitettua lomautuspäivää. Joista 7:ltä sinulla on oikeus saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet ollut lomautettuna nyt työnantajan ilmoittamina lomautuspäivinä. Ansiosidonnaista päivärahaa maksetaan enintään 5 pv viikossa. Vajaaviikkolomautuksessa siltä viikolta jolle lomautuspäivä osuus, maksetaan soviteltu ansiopäiväraha.

Sovitellusta ansiopäivärahasta saat lisää tietoa osastomme sivuilta tai Puukassan sivuilta. Saat sieltä tietoa myös Puukassan sähköisestä hakupalvelusta e-puusta. 

____________________________________________

Yleisohje lomautetulle ja tietoa päivärahasta

Päivärahan hakemista varten muistilista
 • Päivärahahakemus, täytettävä ja tulostettava
 • Lukekaa hakemuksen täyttöohjeet huolellisesti
 • Muista täyttää henkilötietosi ja pankkitietosi oikein
 • Muistakaa liittää lomautusilmoitus hakemukseen (se paperi jonka olette allekirjoittaneet)
 • Palkkatodistukset ovat menneet automaattisesti Puukassaan työnantajan (palkanlaskentakeskus) toimittamina
 • Täyttäkää lomautusviikko huolellisesti maanantaista sunnuntaihin merkiten "työtön" sarakkeeseen joka päivälle
 • Muistakaa liitteet, jos sinulla on sivutoimista yritystoimintaa (liite: voimassa oleva verotuspäätös), jos saat sosiaalietuuksia (Kelalta tulleet päätökset tuista)
 • Jos saat kodinhoidon tukea, täytä tämä lomake ja liitä se hakemukseen (voit tulostuttaa sen myös plm toimistolla)
 • Jos olit sairauslomalla ennen kuin sait lomautusilmoituksen ja sairausloma jatkui lomautusviikon ajan, ei sinun tule hakea päivärahaa. Työnantaja maksaa sairausajan palkan tässä tapauksessa.
 • Jos olit sairauslomalla lomautusviikon ja sait lomautusilmoituksen ennen sairausloman alkua, olet lomautettu ja sinun tulee hakea päivärahaa. Toimi tällöin täyttöohjeen mukaan
 • Voit hakea ensimmäisen hakemuksen myös sähköisesti e-puun kautta, silloin sinun tulee lähettää liitteet Puukassalle. Liitteet voit lähettää myös sähköisesti tästä linkistä. Postitse paperiliitteinä osoite on; Haapaniemenkatu 7 - 9 B, 00530 Helsinki tai PL 21 00531 Helsinki. Olen kuitenkin kuten edellä kerroin sopinut Puukassan kanssa, että hakemus tehdään paperisena ja palautetaan pääluottamusmiehelle ensimmäistä tarkistusta varten viimeistään 11.4.2016. Tarkistuksen jälkeen hakemukset lähtevät kaikki kerralla Puukassan käsittelyyn. 
Havuvaneritehdas


Hakuohje on päivitetty sivustoon 31.5.2016 klo 08:32


__________________________________________

Ohjeet pdf tiedostoina

Puukassan yhteystiedot
Puualojen työttömyyskassa
Haapaniemenkatu 7 - 9 B, 00530 Helsinki PL 21, 00531 Helsinki

Puhelinvaihde: 09 615 161avoinna arkisin klo 9:00 - 15:00
09 6151 6444, maanantaista torstaihin klo 9:00 - 14:00, perjantaina klo 9:00 - 13:00 
Huom! Ruuhka-aikana palvelemme maanantaista keskiviikkoon klo 9.00 - 14.00

Sähköposti: tk@puuliitto.fi 

Fax: 09 761 160

Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, TYJ

TYJ, eli työttömyyskassojen yhteisjärjestö lomakesivu, täältä löytyvät kaikki tarvitsemasi lomakkeet esim. ansiosidonnaista päivärahan hakemista varten, tai vaikka vuorottelukorvauksen hakemista varten. 

TYJ, etuusopas Suomeksi, Ruotsiksi, Englanniksi, Venäjäksi ja Viroksi. Etuusoppaassa neuvotaan miten haet mm. ansiosidonnaista päivärahaa ja vuorottelukorvausta.

Esimerkkihakemus, Vertti Vanerimies joka oli lomautettuna vk 11 ja jolla on kaksi alaikäistä lasta, hän on ollut palkattomalla vapaalla viikon lokakuussa 2015, hänellä ei ole sosiaalitukia, ei kodinhoidontukea eikä yritystoimintaa. Näillä tiedoilla syntyisi alla olevasta linkistä aukeava hakemus ansiosidonnaista päivärahaa hakiessa. Lisää tietoa saat myös pääluottamusmies Jouni Nesteeltä.
gsm: 050 323 3569
s-posti: jouni.neste@metsagroup.com