Tapaturmat vähentyneet roimasti

Maanantai 17.8.2009 - Tsv Jani Väisänen

jani-vaisanen.gifJohtuuko työtapaturmien ilmoituksien väheneminen pelosta menettää työpaikka? Oma arvioni on, ettei pelkästään pelosta. Tapaturmataajuus lasketaan seuraavasti, työstä poissaoloon johtaneiden tapaturmien lukumäärä miljoonaa työtuntia kohden, joten henkilöstön väheneminenkään ei yksin selitä tapaturmien vähenemistä. Toivon totisesti, että tapaturmien romahtaminen johtuu myös työstä, mitä työsuojeluorganisaatio on tehnyt suurella sydämellä turvallisen työpaikkamme eteen ja sitä työtä pitää jatkaa. Emme saa nukahtaa ja tuudittautua katsomaan tämän hetken loistavia tilastoja, vaan jatkamme työtä kohti nolla tapaturmataajuutta!

Työtapaturman sattuessa

Jos sinulle sattuu työtapaturma tai epäilet saaneesi ammattitaudin, ilmoita siitä heti lähimmälle esimiehellesi. Häneltä saat vakuutustodistuksen, jolla saat vammaasi tai sairauteesi hoitoa maksutta esimerkiksi terveyskeskuksessa tai sairaalassa. Jos vakuutustodistus ei ole mukanasi, joudut itse maksamaan hoidon ja lääkkeet. Tällöin korvataan maksamasi kulut kuitteja vastaan vakuutuslaitoksesta.

Korvauksen haku käynnistyy kun työnantaja lähettää vakuutuslaitokselleen tapaturmailmoituksen. Pidä huoli, että työnantaja saa kaikki tarpeelliset tiedot ilmoituksen täyttämistä varten. Varmista, että työnjohtaja on täyttänyt ja lähettänyt tapaturmailmoituksen. Hoitava lääkäri lähettää tarvittavan lääkärintodistuksen suoraan vakuutuslaitokseen.

Muistakaa soittaa tai tulkaa kysymään epäselvissä tilanteissa koski asia sitten työsuojelua tai mitä tahansa muuta asiaa mikä askarruttaa mieltä.

Hyvää alkavaa syksyä! Toivoopi Jani Väisänen

 

jani.vaisanen@finnforest.com

4 kommenttia . Avainsanat: tapaturmat, finnforest, työsuojelu, tyosuojeluvaltuutettu