YT-kokouksen antia 18.8.2011

Keskiviikko 17.8.2011 klo 15.35 - Pääluottamusmies Jouni Neste

Yt-kokous avasi uuden kauden neuvottelutoiminnassa lomien jälkeen. Uusista ja vielä jatkoneuvotteluihin menevistä asioista seuraavassa.

Liukuva vuoronvaihto palaa

Liukuva vuoronvaihto palaa jälleen käyttöön TAM 36:ssa. Siinä on vielä muutama kohta joita sopimukseen hiotaan mutta käytännössä liukuva vuoronvaihto toteutuu syyskuun aikana. Kun olemme saaneet sopimuksen viimeisteltyä tiedotetaan asiasta työntekijöille virallisesti.

Aloittamis ja lopettamistöihin osa-aikatyöntekijöitä

Aloittamis ja lopettamistöitä havuvaneritehtaan ladonnan osalta tarjotaan mm opiskelijoille. Tästäkin käymme vielä selventävän neuvottelun mutta tämä on toteutumassa. Tuotannollisia töitä en hyväksy tehtäväksi osa-aikatyönä.

Työnopastuksen ja rekrytointii uusi malli 

Työnopastuksessa tai tarkemmin rekrytointien yhteydessä sovituissa asioissa oli kesätyöntekijöiden osalta keväällä sekaannuksia. Näistä otettiin oppia ja järjestelmää uusitaan. Neuvottelut aloitetaan työnopastuksen ja rekryjen uuden mallin luomisesta tehtaiden käyttöön. Asia tiedotetaan työntekijöille kun malli on valmis ja sovittu.

Sairauspoissaolot omalla luvalla

Sairauspoissaolokokeilu on voimassa vuoden loppuun saakka ellei sitä sanota irti. Asian varmistunee ensiviikon aikana konsernin luottamusmiesfoorumissa käytävissä neuvotteluissa. LM foorumi pidetään 22 - 23.8 Punkaharjulla. Allekirjoittanut osallistuu tähän foorumiin. Lisää tietoa sen jälkeen.

Tilauksia riittää tällä hetkellä

Tilaustilanteet on hyvät kaikilla tehtailla. Sillä puolella ei ole ongelmia. Aika näyttää mihin maailman taloustilanne menee ja miten se vaikuttaa mekaaniseen metästeollisuuteen. Nyt voimme vain odottaa mitä tuleman pitää. Tehtaiden toiminta muutoin on hyvää. Havuvaneritehdas on edelleen tuotantotavoitteista jäljessä. Sen parantamiseksi tehtävät toimenpiteet on käynnissä. 
Raaka-aineen kanssa voi tulla syksyllä tiukkaa koivun osalta. Loka - marraskuut ovat kriittistä aikaa. Seuraamme totutusti tilannetta ja jos reagointitarvetta on, teemme sen sovittujen toimintatapojen puitteissa. 

Bonusmatriisit päivitetty

Tehtaiden päivitetyt bonusmatriisit löytyvät tehtaiden tietojärjestelmistä. Käykää tutustumassa. 

Tässä kaikki oleellinen mitä kokouksessa oli esillä. Itse olen tämän viikon sairauslomalla ja lähden ensiviikolla Punkaharjulle. Tavoitat minut puhelimitse. Tosin käyn neuvotteluissa tehtaalla loppuviikon aikana joten jos on asiaa etkä saa puhelimella kiinni jätä viesti vastaajaan. Soitan takaisin.  Tehtailla en liiku muutoin tällä viikolla. Töissä paikalla virallisesti olen ensi keskiviikosta 23.8 alkaen. 

T: plm

7 kommenttia .