Joulumieltä ja mietteitä

Share |

Maanantai 21.12.2009 - Pääluottamusmies Jouni Neste


joulu1.jpgAjatukseni harhailevat ihmisvilinän keskellä Citymarketin kenkäosaston vieressä olevalla leluosastolla. Porukkaa risteilee ohi kuka kiireellä ja kuka enemmän keskittyen ostoksiinsa. Mieleen tulee väistämättä muurahaiskeko joka valmistautuu talven tuloon, keräten muonavaroja varastoihinsa. Tosin muurahaiset eivät haali turhaa krääsää ja arvottomia hyödykkeitä eikä täytä niillä pesänsä pieniä varastoja. Meissä ihimisissä on se kumma puoli että kun, televisio sanoo osta, osta niin me muuten ostamme. Köyhyys ja kipeys on kaukana monesta perheen äidistä ja isästä kun kulutusjuhlan huippu lähestyy. Väistämättä mieleen tulee ajatus joulun kaupallistumisesta josta on puhuttu jo iät ja ajat. Totta joka sana. Itsekin samassa jamassa ajattelen että, voin ostaa lahjan joka kertoo toiselle, muistan sinua. Pitkän ostosrupeaman jälkeen väistämättä mietin onko se pakollista. Voiko toista muistaa ilman että antaa kovan tai pehmeän paketin. Olenko oikeasti niin kiireinen että en muista vuoden mittaan sanoa läheisilleni, olet rakas tai, ihanaa että olet olemassa ja siinä kanssani. Kiittää toista yksinkertaisesti sanomalla kiitos kun siihen on aihetta.

Antaminen on oikein, sanotaan että antaja saa myös itse. Minä tykkään antaa toiselle lahjan. Saan siitä itse hyvän mielen. Näin se vain on. Jos voisin antaa ihmisille kaiken sen mitä he haluaisivat en varmasti tekisi sitä. Antaisin yhden arvokkaan lahjan. Tätä miettiessäni  hitto soikoon, en tiedä mikä se yksi arvokas lahja on. Toiselle se on rahaa, kolmannelle esine mutta kuinka monelle se on tunne ja toisen ihmisen huomioiminen.
Mikä on jokaiselle arvokas lahja. Ilman kliseitä en voin sitä sanoa. Terveys, se ei ole annettavissani, raha ihan yhtä vähän koska, köyhä duunari ma olen. Ruokaa, ilman jeesustelua se ei onnistu ja siihen en kykene, rauhaa on turha toivoa maanpäälle niin kauan kun toisella on ja toisella ei.
Joulumieli, miten joulumieltä annetaan. Ennen minulle syttyi joulumieli kun ensimmäisen adventin aikaan radiosta alkoi tulla joululauluja. Ne soivat koko joulun odotuksen ajan ja aina uuden vuoden kynnykselle sekä sen yli loppiaiseen saakka. Nyt niitä kuulet Citymarkettien ostosjonoissa ja yhtenä päivänä joulukuuta radiosta, aattona.
Ennen siis joulumieli tuli helpommin, mietin liittyykö tämä ikään millään tavoin. Onko joulumieli mennyttä kun ihminen alkaa kasvaa aikuiseksi. Toiset sen menettää toiset ei, mutta kuka sen saa pitää? Joulumieli tulee kun se ottaa vastaan. Se voi tulla pienistä teoista yhtä hyvin kuin isoistakin asioista. Sinä itse päätät pidätkö sen vai et.

Olen siis kaupan ihmisvilinää seuratessani kulkeutunut ajatuksieni kanssa perimmäisten kysymysten ääreen. Kuka minä olen, olenko kasvanut ihmisenä ja minne olen menossa. Sen olen sisäistänyt että olen menossa sinne minne maailmakin menee. Senkin olen sisäistänyt että olen yrittänyt palvella yhteisöäni parhaan taitoni ja tarmoni mukaan. Muut mitatkoot onnistumiseni mutta, minun tulee hyväksyä itseni omien vahvuuksieni ja heikkouksien kera.

Joulumieli saavutetaan sydämessä, sitä voi antaa, sen voi saada ja siitä pitää olla onnellinen. On oikein muistaa ystäväänsä ja läheisiään kovalla tai pehmeällä paketilla kun se pysyy kohtuuden rajoissa. On oikein toivoa että olisi terveyttä niin itsellä kuin toisellakin ja on oikein toivoa maailman rauhaa. Toivoa on niin kauan kun on elämää ja elmää on niin kauan kuin on toivoa. Joulu saa olla kaupallinen ja radio voi olla soittamatta joulumusiikkia kun vain päätät että se ei sinun joulumieltäsi pilaa ja muistat sitä myös eteenpäin välittää. Muistakaa että ketju katkeaa jos välistä puuttuu yksi lenkki.

Olen helpottunut siitä että pohdintani johti mieltäni tyydyttävään lopputulokseen. Ohjeeni on siis. Muista joulumieli ja se että joulu on perheen ja ystävien ominta aikaa. Silloin saa ja pitää nauttia yhdessäolosta sekä rauhasta. Älä unohda joulunsanomaa äläkä kanssakulkijaa. Ole sinut itsesi kanssa niin ymmärrät paremmin toisia. Kun olet kiireissäsi jouluvalmistelujen lomassa, älä silti unohda toivottaa hyvää joulua muille ihmisille.

Säpsähdän kun vaimo vetää hihasta ja sanoo että, mennään tuonne vaateosastolle. Matka jatkuu ja joulu tulee, hyvä että saan siitä nauttia vielä omalla tavallani. No, nämä ostosmatkat eivät ehkä ole niin nautinnollisia miesväelle mutta, kuuluu kuitenkin joulun valmisteluun.

Hyvää joulumieltä ystävät ja parempaa uutta vuotta 2010

T: Jouni Neste


Kommentit

4.2.2010 21.23  laiffii

Herkkää tarinaa!!Luin vasta par kuukautta Joulun jälkeen kyseisen ajatelman.Itse olin joulunalusajan lomautettuna.Sain valmistella rauhassa joulua rauhassa mukulan kanssa.Pääsi ihan joulufiilikseen.Ennen muksun syntymää,joulu oli alkanut jotenkin menettää tässä kaupallisessa hulinassa merkityksensä.Nytpä on pakko alkaa taas jouluilemaan ja se tuntuu mukavalta.Kun vain saisi pysymään tuon kaupallisen hulinan kaukana....Tsemppiä sinullekkin ja koko perheelle....

22.9.2011 12.12  coach wallets

http://www.stores-coachoutletonline.net/

31.1.2012 3.00  dsdsffdsf

We have full server of 4Story Gold http://www.4story4gold.com/ 4 Story Gold | You can order as much 4story money as you want in our shop. http://www.4story4gold.com/ 4 Story Luna | Choose which kingdom you would like to fight for.
http://www.4story4gold.com/index.shtml cheap 4story luna | Distinctive voice of NPCs will bring you one step closer
http://www.4story4gold.com/index.shtml buy 4story gold | to the real world of 4Story


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini