Neuvottelukierros 2009 - 2010

Maanantai 7.9.2009

Tes-neuvottelut 2009 - 2010serviceservlet.jpg

Aloitan blogiin artikkelisarjan joka kertoo uuden työehtosopimuksen synnytys vaiheista ja neuvottelutilanteesta. Pidän jäsenemme asiantasalla aina kun saan uutta tietoa tilanteesta liittomme neuvottelijoilta.

Aikanaan uusi TES tulee sivuillemme saataville bdf muodossa. Tällä hetkellä voimassa olevan sopimuksen löydät ohjeita jäsenelle linkin alalinkistä.

Neuvottelutilanne nyt.

Neuvottelut odottavat alkamistaan toden teolla. Kontakteja on otettu ja yritetty ottaa Metsäteollisuus ry:n neuvottelijoihin pitkin kesää ja alkusyksyä. Toimistojen välillä siis, liittomme ja metsäteollisuuden toimistojen oli neuvottelukosketus viime viikolla joka päättyi lyhyeen. Työnantajan viesti oli yksiselitteinen. "Palkankorotusvaraa ei ole yhtään".
Olen itse ollut useassa neuvottelussa mukana ja tämä avaustyyli on aina sama. Oli taloustilanne nyt sitten mikä tahansa. Toki nyt vallitseva taloustilanne luo omat paineensa neuvotteluille. Sen näki jo sopimusmallista joka tuli teknologia teollisuuteen. Minun tietojeni mukaan seuraava neuvottelu neuvottelukuntien välillä on tämän kuun loppupuolella. Uskoisin että tällä kertaa Paperiteollisuuden sopimustilanne ja Mekaanisen sopimustilanne kytkeytyvät tiukemmin toisiinsa kuin kertaakaan aiemmin. Näin siksi että metsäteollisuutta halutaan työnantajan puolta käsitellä isompana kokonaisuutena kuin ennen. Tälle varmasti on tilausta puolella jos toisellakin. Tällöin liittojen neuvottelijoiden tulee olla hereillä ja tehdä selkeää yhteistyötä neuvottelujen aikana niin kuin niiden jälkeenkin.

Tässä kaikki mitä nyt tiedän tilanteesta ja hieman omaa spekulaatiota olemassa olevista palikoista jotka neuvotteluun tuo oman mausteensa.

Jatko seuraa joten ole kuulolla!

T: plm Jouni Neste

4 kommenttia . Avainsanat: tes, sopimus, neuvottelut